Katten

Met uw kat naar de trimsalon

De kat komt in de trimsalon om de vacht goed te onderhouden en klitten te verwijderen. Zowel lang- als kortharige katten hebben regelmatig vachtverzorging nodig. Dode haren moeten verwijderd worden, zodat de kat geen last krijgt van haarballen. Door wekelijks te kammen komt u een heel eind, maar de extra verzorging in de trimsalon zorgt ervoor dat uw kat er tiptop uitziet.

De gezondheid van de kat staat altijd voorop. Dit houdt in dat er geen onnodige handelingen verricht worden en dat alles vooraf met u besproken wordt. Geeft de kat tijdens de behandeling aan dat het niet langer gaat, dan zal de behandeling op een ander tijdstip voortgezet worden.

Alle trimbehandeling worden zonder roesje uitgevoerd.

Het is belangrijk dat uw kat in goede gezondheid verkeert op het moment dat deze bij de trimsalon arriveert. Is de kat bijvoorbeeld al een paar dagen snotterig, dan is het handig om de behandeling uit te stellen tot een later tijdstip. 

Als de kat chronische pijn heeft, is het belangrijk om de kat (extra) pijnstillers te geven op de dag dat de kat getrimd gaat worden. In ieder geval is het belangrijk dat dit soort zaken met de trimster besproken wordt voordat de kat langskomt, zodat er op een goede manier met uw kat kan worden omgegaan.

Nagels knippen van de kat.
Nagels van de kat worden alleen geknipt als de kat zelf niet goed krabt aan de krabpaal, hierdoor krijgen de nagels snel de kans om door te groeien.

Heeft u last van een kat die aan uw meubels krabt, dan is het knippen van de nagels niet de juiste oplossing! Juist dan zal de kat harder zijn best doen om de nagels weer scherp te krijgen. Er zijn betere oplossingen beschikbaar. Denkt u aan een spray die katten vreselijk vinden stinken of verspreid door het huis genoeg krabgelegenheden.

Als de kat niet goed krabt (door luiheid of ouderdom) dan is het wel nodig om te knippen. Oudere katten hebben vaak last van kalknagels en worden het liefst om de 4 tot 6 weken (verschilt per kat) geknipt. Zo voorkomt u leed en ontstekingen aan de pootjes.