Honden

tr009

Met uw hond naar de trimsalon

Het verzorgen van de vacht is een belangrijk onderdeel van het verzorgen van uw hond. De hond heeft hulp nodig van de eigenaar en een trimmer om de vacht in goede conditie te houden en zo huidproblemen en klitten te voorkomen. Het is daarom verstandig om het uitje naar de trimsalon een vast onderdeel van het leven van uw trouwe viervoeter te maken.

Trimmen
Wassen en föhnen zijn standaard bij de trimbehandeling inbegrepen. Nagels worden nagekeken en indien nodig geknipt. De oren worden nagekeken schoongemaakt/uitgeplukt en aanwezige teken en vlooien worden verwijderd. Anaalklieren uitdrukken doen wij niet. Dit laten we liever over aan een dierenarts, die daar een betere kijk op heeft.

Afhankelijk van de vacht zijn er verschillende trimtechnieken. Het trimmen kan bestaan uit: knippen, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, scheren, een rui behandeling of kammen en/of borstelen. Uw hond staat hierbij op de trimtafel en wordt zorgvuldig en met liefde behandeld. Uiteraard is uw hond ook welkom voor een luxe wasbeurt.

Kortharige honden, niet kammen maar wassen. 2 tot 3 keer per jaar bij de seizoenswisseling van koud naar warm en warm naar koud, begint de hond te verharen. Kammen zal het alleen maar erger maken! Met kammen stimuleert u de huid om nog erger te gaan verharen. Gezonde haren worden er onbewust uit getrokken en zo versnelt en verergert u het verharingsproces waardoor de hond het hele jaar door zal verharen. Doe dit liever niet! Om toch de losse haren kwijt te raken hebben wij een mooie techniek. Laat uw hond wassen. De shampoo trekt goed in, zodat het dode haar goed zwaar wordt en veel haar wordt weggewassen. Vervolgens blazen we  met een krachtige föhn de hond droog. Zo worden alleen de losse haren uit de vacht verwijderd en blijven de gezonde haren zitten die je er met kammen wel uittrekt. Niet kammen, maar wassen.

Heeft u een halflangharige of langharige hond en wilt u niets van de vachtlengte verliezen? In dat geval wassen wij de hond en kammen de klitten uit de vacht. Om klitten te voorkomen kan het bij sommige honden raadzaam zijn om de vacht regelmatig (bijvoorbeeld maandelijks) te laten kammen en wassen. De trimster kan hierin het beste persoonlijk adviseren wat het beste is voor uw (ras)hond.